Wat: The Lunchbox Jr.
Van: ZT Amps
Prijs:   n.n.b. (verkrijgbaar maart 2012)
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: ztamplifiers.com

The Pick is net klaar met z’n test van The Lunchbox en The Club amp van ZT amps en nu blijkt dat hij binnenkort weer aan de slag moet met een ZT amp want er is nieuws van deze firma. De Lunchbox krijgt er namelijk in maart 2012 een kleiner broertje bij de The Lunchbox Jr.
Januari van dit jaar presenteerde ZT Amps op de NAMM The Ghost dat een versterker moest worden van $ 199,- en dus de goedkoopste amp uit het assortiment van ZT Amps. Maar de Ghost verscheen niet op de markt want de mensen van ZT waren nog niet helemaal tevreden over het ontwerp en het geluid.
Tijdens het proces dat volgde om The Ghost mooier en beter te maken kwamen ze tot de conclusie dat het beter was om een kleine versie van de The Lunchbox te gaan maken dan The Ghost verder te ontwikkelen.
De The Lunchbox Jr. gaat een 50 Watt versterker worden met een 5,25 inch speaker. De afmetingen zullen ongeveer 15 x 19 x 12 cm worden en er zullen een Volume, Gain en Tone knop opzitten en in tegenstelling tot zijn grote broer heeft hij dus geen ‘Ambiance’ knop. Wel kan je net als bij de Lunchbox ook een hoofdtelefoon aansluiten en een iPhone of ander externe geluidsbron op de AUX ingang. Als eerste versterker van ZT zal The Lunchbox Jr. een 12 Volt input krijgen zodat je ‘m kan aansluiten op bijvoorbeeld de aansteker/stroomaansluiting van je auto.
Ik vraag me af, aangezien je niet mag bellen in de auto, hoe hoog de boete is als je achter het stuur gitaar zit te spelen…