Wat: Mobile In
Van: Line 6
Prijs:  69,- euro
Waar: (online)muziekwinkels
Website: line6.com

De laatste tijd komen er elke maand wel nieuwe (bas)gitaarinterfaces voor je iPhone, iPod Touch of iPad op de markt. Werkte de eerste interfaces (IK Multimedia iRigPeavey AmpKit Link) nog via de gecombineerde hoofdtelefoon/microfoon ingang van je mobile Apple apparaat de nieuwe interfaces (Apogee JAMAlesis IO DockPocketLabWorks iRiffPort) sluit je meestal aan aan de onderkant van je iPhone of iPad op de 30-pin digital connector en zo ook de Line 6 Mobile In.
Met de Line 6 Mobile In voeg je een Stereo Line in en een Guitar line in toe aan je iPhone 4 of iPad apparaat. Zoals je op de foto hierboven kan zien heeft de Guitar in aansluiting een 3,5 mm jack in gang en daarom krijg je een speciale gitaarkabel van ± 1,8 meter met aan de ene kant een grote jack plug die in je gitaar kan pluggen en aan de andere kant een 3,5 mm plug die dus zo in je Mobile In past.

De Line 6 Mobile In werkt prima samen met de Garageband versie voor iPhone en iPad maar heeft ook een eigen gratis app (de Mobile POD app) die je kan gebruiken voor de modeling van amps (32 stuks), cabinets (16stuks) en effecten (16stuks). In de app zitten 10.000 presets en kan je je eigen presets ook opslaan. bovendien is de app voorzien van een ingebouwde tuner.

Mocht je nog vragen hebben dan worden die denk ik wel beantwoord in de filmpjes die je hieronder kan bekijken.