Wat: Elwood 5a ‘Europe Custom’
Van: Maruszczyk Instruments
Prijs:  1590,- euro
Waar: Public Peace Online Store
Website: public-peace.de

De bas die je hierboven ziet is een van de nieuwe bassen van de hand van Adrian Maruszczyk. Maruszczyk heeft jaren lang als live- en studiomuzikant gewerkt en heeft dus veel ervaring met het bespelen van verschillende instrumenten, versterkers en andere apparatuur. Door zelf veel te testen heeft hij een berg aan ervaring opgedaan met pickups, snaren, verschillende soorten hout en hardware. Met die kennis maakt hij nu gitaren, basgitaren, amps en voetpedalen voor zijn bedrijf Maruszczyk Instruments.
Buiten het bouwen van instrumenten speelt hij zelf ook in de demonstratie filmpjes van zijn nieuwe producten zo kan je hem hier bijvoorbeeld aan de gang zien met de zeer bijzondere ‘Frog Omega Europe 5’ bas. Adrian Maruszczyk kan echt geweldig spelen maar het zou niet zo’n heel slecht idee zijn om een keer een beetje te werken aan zijn Engelse uitspraak. Zeker niet als je een bas op de markt brengt en die ‘Frog Omega Europe’ noemt en het uitspreekt als ‘Fuck Europe’

De Elwood 5a ‘Europe Custom’ is een 5 snarige  bas waar de body en nek zijn gemaakt van Esdoornhout. Ook het fingerboard is van Esdoorn en heeft 21 frets. De Elwood 5a heeft een chrome ETS Maruszczyk Bridge, een Hipshot stemmechanisme, Schaller Strap Locks en twee Bassculture pickups.
Meer informatie over deze Elwood 5a ‘Europe Custom’ kan je vinden op de website public-peace.de.