Wat: Synyster Gates Custom-S
Van: Schecter Guitar Research
Prijs:  $ 1,649 (± 1225,- euro)
Waar: (Amerikaanse)muziekwinkels
Website: schecterguitars.com (website doet het af en toe niet)

Schecter Guitar Research heeft aangekondigd dat na jaren ontwikkeling de Synyster Gates Custom-S begin januari 2012 (waarschijnlijk tijdens de NAMM) op de markt komt. Synyster Gates, gitarist van de band Avenged Sevenfold (wie?) had al een Schecter signatuur gitaar maar deze uitvoering heeft het Sustainiac Stealth pickup systeem. Dit Sustainiac Stealth pickup systeem wordt geplaatst op de plek waar normaal de neck pickup zich bevindt en geeft gecontroleerd feed-back-sustain.

Volgens de website werkt het als volgt:
“Sustainiac functions: The “secret weapon for controlled feedback and infinite sustain. The pickup signal is processed by the Sustainiac circuit and then connected to the Sustainiac Driver. The Driver turns the amplified note into vibrational energy. This energy is then fed back into the strings for infinite sustain. This string vibration is similar to playing in front of a loud amp.”

De gitaar heeft een mahoniehouten body, een 25,5 inch-scale mahoniehouten nek en een 24 fret ebbenhouten fretboard. Ook heeft de Custom-S een Floyd Rose 1000 locking tremolo systeem, een Seymour Duncan Custom Syn Invader pick up en twee schakelaars, één om de Sustaindriver aan en uit te zetten en de andere om te schakelen tussen de Normal/Mix/Harmonic stand.