Wat: Folding Ukulele
Van: chosetec (Brian Chan)
Prijs:  vanaf ± 55,- euro
Waar: ponoko.com
Website: ponoko.com

Onder de naam chosetec maakt Brian Chan bouwpakketten voor opvouwbare ukulele’s. De ukulele’s zijn al niet groot maar in opgevouwen toestand passen ze makkelijk in je tas. Hierdoor kan je overal je ukulele mee naar toe nemen en te voorschijn halen als de stemming wel een stukje fijne ukulele muziek kan gebruiken.
Er zijn twee verschillende versies namelijk de ‘Soprano size’ en de ‘Supermini’ die, de naam zegt het eigenlijk al, nog wat kleiner dan de ‘Soprano size’ is. De ukuleles worden gemaakt van bamboe triplex en worden door een laser cutter veranderd in een bouwpakket.
Volgens de website van chosetec doe je er ongeveer een halve dag over om zelf een en folding ukulele in elkaar te  zetten. Heb je nou helemaal geen zin om de ukulele’s zelf in elkaar te zetten (wat ik heel goed kan begrijpen) dan kan je het ook door Brian laten doen maar dan worden ze een stuk duurder namelijk zo rond de 185,- euro voor de ‘mini’ en 278,- euro voor de ‘Soprano size’. Als je dat geld uit wilt geven aan een ukulele dan kan je volgens mij wel mooiere en waarschijnlijk ook beter klinkende kopen bijvoorbeeld hier, hier of hier.