Wat: Modern Player Marauder
Van: Fender
Prijs: 395,- euro
Waar: (online)muziekwinkels
Website: fender.com

Op het moment dat ik dit stukje zit te typen is de Fender Modern Player Marauder al bij sommige muziekwinkels te koop en bij andere duurt het niet lang meer. Wel grappig om te zien is dat ik op alle websites dezelfde omschrijving van de Marauder kan lezen, waarschijnlijk een door Fender geschreven verhaaltje dat door iedereen copy/paste op hun website gezet is. Normaal niet zo erg maar als er over een “Als een vulkaan klinkende drie-coil Fender Triplebucker brug pickup” gepraat wordt is dat toch vreemd. Want als je een pickup hebt die als een vulkaan klinkt dan heb je volgens mij gewoon storing in je apparatuur en dat lijkt me toch geen aanbeveling…

De Marauder dus. De Marauder werd origineel door Fender geïntroduceerd tussen 1965 en 1966 en dus nadat ze de Jazzmaster in 1959 en Jaguar in 1962 op de markt hadden gebracht. Er werden twee versies gemaakt van de Marauder, Type I, met pickups die waren verborgen onder de slagplaat en Type II waar de pickups op een conventionele manier op de gitaar waren geplaatst. Type II had totaal 3 pickups, 7 schakelaars en 4 knoppen. Het idee achter Type II was om een gitaar te maken die het beste van de  Stratocaster en Jaguar had en door nieuwe toevoegingen nog meer mogelijkheden kreeg.

De Marauder kwam nooit verder dan de prototype fase en Fender stopte met het ontwikkeling van de Marauder in 1966 naar verluidt omdat de verborgen pickups van de Type I versie te duur waren voor massa productie of dat de licencie van deze technologie te duur was.

De originele Marauder is waarschijnlijk een van de meest zeldzame gitaren die ooit gemaakt is door Fender er schijnen er namelijk in totaal maar 8 van te zijn gemaakt. Heb jij er nou toevallig eentje staan op zolder dan hoef jij je waarschijnlijk niet meer druk te maken over je pensioen.

Denk nou niet dat ik al deze informatie zelf wist want die heb ik gevonden op de speciale Wikipedia pagina over de Fender Marauder waar je nog veel meer informatie kan vinden.

Dit zijn overigens de specs van de nieuwe Marauder:

Naam: Modern Player Marauder
Kleur: Lake Placid Blue en Zwart
Body: Koto
Neck Shape: ‘C’ Shape
Aantal frets:  22
Brug Pickup: Fender Triplebucker Pickup
Nek Pickup: Modern Player Jazzmaster Pickup
Knoppen: Master Volume en Master Tone