Wat: SamplePad
Van: Alesis
Prijs: ± 150,- euro (Alesis website heeft het over $ 199,-)
Waar: (online)muziekwinkels (vanaf het eerste kwartaal van 2012)
Website: alesis.com

De samplePad is een instrument met vier pads dat drummers de mogelijkheid geeft tot een ongelimiteerde hoeveelheid geluiden toe te voegen aan hun drumkit. De SamplePad is een slimme uitbreiding van elk drumstel of percussie setup want hij is klein, makkelijk te gebruiken en super makkelijk te bevestigen aan je huidige drumstel.

Zelf heeft de SamplePad al 25 ingebouwde accoustische en elektronische drum- en percussiegeluiden maar je hebt als drummer ook de mogelijkheid om d.m.v. een SD kaart eigen geluiden toe te voegen. In welk formaat die geluiden moeten staan of dat je daar speciale software voor nodig hebt heb ik alleen nog nergens kunnen vinden.


De SamplePad is makkelijk aan te sluiten op een versterker, PA of recording system door zijn L/Mono en R 1/4 inch (standaard jack) aansluiting. Ook kan je zeer simpel genieten van je eigen drum skills door een hoofdtelefoon aan te sluiten op de hoofdtelefoonaansluiting. De “kick input’ werkt met de meeste pads en triggers waaronder de DMPad en RealHead Kick Pads.
Volgens de Alesis is de Samplepad super makkelijk in gebruik. Om een geluid toe te wijzen aan een pad hoef je alleen maar even op de pad te slaan, het geluid dat je aan de pad toe wilt kennen op te zoeken in het geheugen van de SamplePad en klaar is Kees.
Als de SamplePad werkelijk maar rond de 150,- euro gaat kosten is dat best eigenlijk wel  een zeer scherpe prijs want ik wilde laatst gewoon een losse ride kopen voor mijn Roland V-drums en die kostte (zonder standaard en andere hardware) als zo’n 250,- euro. Dat is natuurlijk wel een beetje appels met peren vergelijken maar toch.