Wat: The Back Beats app
Prijs: 0,79 euro
Waar: iTunes
Website: backbeatsapp.com

Ik vertel denk ik niets nieuws als ik zeg dat alle gitaristen een beetje ego-trippers zijn. Vaak moet de band, meestal tegen hun zin, ter beschikking staan zodat zij de ene na de andere ellenlange solo uit hun gitaar kunnen toveren.
Heb jij zo vaak misbruik gemaakt van je band dat ze geen zin meer hebben om als jouw begeleidingsband te fungeren dan zou ik als ik jouw was even deze Back Beats app kopen voor maar 0,79 euro.
The Back Beats app is namelijk een soort van hele simpele drumcomputer die beats kan spelen in 9 verschillende muziekstijlen (Basic, Rock, Blues, Metal, Reggae, Country, Punk, Disco en Funk) en die stijlen hebben vaak ook meerdere verschillende variaties.
Het werkt allemaal heel simpel: Je sluit je iPhone of iPod Touch aan op je versterker via de Aux ingang, je zet de app aan,  je kiest een muziekstijl en je klikt op ‘Play’. De ‘drummer’ geeft je 4 maten vooraf en begint te drummen. Standaard drumt je nieuwe allerbeste vriend zo’n 120 beats p/m, 4/4 maat en slaat hij naar 4 maten even op een bekken zodat je weet waar je bent in het nummer maar dat kan je allemaal naar eigen smaak aanpassen.
Je kan ook de optie ‘Counting’ aanzetten en dan gaat er iemand “One, Two, Three, Four” mee zitten tellen met de beat. Zet je de optie ‘Visualization’ aan dan krijg je een teller in beeld die 1,2,3 of 4 in de display laat zien. Heb je nou totaal geen ritme gevoel dan kan je zelfs beide opties tegelijk aanzetten maar is ook het stoppen met gitaarspelen een serieus te overwegen optie.

In het filmpje hieronder kan je een zeer goede demo van de Back Beats app bekijken.