Wat: PRS SE 20, 30 en 50 Amplifiers
Van: Paul Reed Smith
(Combo) prijzen: PRS SE 20  1.250 euro / PRS SE 30 1.280 euro / PRS SE 50 1.450 euro
Waar: o.a. Muziekhandel Joosten
Website: prsguitars.com

Toen ik onlangs uitgenodigd was voor de Paul Reed Smith Benelux Experience werden daar ook de nieuwe SE versterkers van PRS gepresenteerd. De SE versterkerkers zijn versterkers die zijn ontworpen door Doug Sewell en dat is de ontwerper die alle PRS amp’s ontwerpt. Het verschil tussen de SE amps en de ‘normale’ versterkers van PRS is dat de SE amps in niet in Amerika maar in China worden gemaakt waardoor ze ook een lagere prijs kunnen hebben. De versterkers kunnen in China worden gebouwd, volgens Paul Reed Smith, omdat ze zich daar precies aan de specificaties houden die PRS / Doug Sewell hebben opgegeven. In het begin gaan alle SE versterkers eerst naar de fabriek in de USA om daar nog een eindcontrole te krijgen. Als over een tijdje alle kinderziektes uit het proces zijn zullen de versterkers rechtstreeks vanuit China naar de dealers over heel de wereld gaan.

Paul Reed Smith vertelde tijdens de experience dat hij de versterkers had voorzien van 2 kanalen en een effectloop omdat als ze er niet op zaten de versterkers niet werden gekocht door muzikanten ondanks hij het idee had dat niemand die ooit gebruikt.
De PRS SE 20, PRS SE 30 en PRS SE 50 komen allemaal als losse head en als combo met een 1 x 12″ (Eminence) speaker op de markt. De combo prijzen vond ik overigens op de website van Muziekhandel Joosten uit Oosterhout.

Dit zijn de specificaties:
Vermogen:
PRS SE 20: 20 watt / PRS SE 30: 30 watt / PRS SE 50: 50 watt
Eindbuizen:
PRS SE 20: 2 x 6V6 Tubes / PRS SE 30: 2 x 5881 Tubes / PRS SE 50: 2 x EL34 Tubes
Preamp buizen: s12AX7  – Clean en Lead Channel Preamp
Preamp buizen: 12AT7 – Loop, Reverb en Phase Inverter
Kanalen: Lead en Clean
Overig: Global Reverb, aparte knoppen voor Volume, Treble, Mid, Bass en Bright Switch voor elk kanaal, Effects Loop met Line of Pedal Level schakelaar, 4, 8 of 16 Ohm schakelaar met twee Output Jacks

Klik op “Continue Reading” om twee YouTube filmpjes te zien met een demo van de PRS SE 20 en  PRS SE 30 door Rhett Smith.