Wat: Röttweiler distortion
Van: tc electronic
Prijs:  ± 129,- euro
Waar: (online)muziekwinkels
Website: tcelectronic.com

Of je nou power metal of super strakke trash riffs wilt spelen, met deze nieuwe Röttweiler distortion van tc electronic kan je alle kanten op als het maar distortion is. De Röttweiler heeft 6 knoppen een Gain, Level, Bass, Treble, True Bypass en Voice knop. De Voice knop maakt van de Röttweiler eigenlijk twee verschillende pedalen. Staat de Voice knop in de bovenste stand dan krijg je een 80’s hard rock /classic metal sound, staat de Voice knop in de onderste stand krijg je een trash metal sound.

Volgens de website van tc electronics ‘verdwijnen’ veel distortion stompboxes in de mix. Ze klinken prima als je alleen speelt maar speel je samen met je band klinken ze een stuk minder overtuigend. Deze Röttweiler is gemaakt met als doel ook goed te klinken bij een live optreden en niet alleen op je slaapkamer. Ook super handig is de manier waarop je Röttweiler open kan maken, aan de achterkant zit een schroef die je met je plectrum of een muntje los kan draaien waardoor je makkelijk de batterij kan plaatsen.

Wil je alle mogelijkheden van deze Röttweiler distortion zien, bekijk dan even het onderstaande YouTube filmpje waar in Tore ‘Arnold’ Mogensen, de Guitar Product Manager van tc Electronic, een duidelijke uitleg geeft over de verschillende sounds die je met deze pedaal kan maken.