Wat: Mazer
Van: Heins Guitars
Elementen: EMG 81-85
Mechaniek: Schaller
Stemmechanisme: Sperzel

Body: Turks Noten met top van Fins Mazer Berken
Hals: Birdseye Maple
Toets: Coromandel
Fretten: 22
Prijs: € 2600,- inclusief case

Het testen van gitaren kan nog wel eens een duur geintje worden voor The Pick, de gitaartester van MusicGear.nl, want al de eerste gitaar die hij voor ons moest testen, de Mazer van Heins Guitars, wilde hij het liefst meteen aan zijn enorme gitaarcollectie toevoegen.

Om een goede indruk te krijgen van de Mazer had The Pick van de redactie een week de tijd gekregen om de gitaar thuis te testen voor we de opnames gingen maken. Het resultaat daarvan was dat The Pick zo enthousiast was geworden van de Mazer gitaar dat we hem met 3 man tegen hebben moeten houden toen de koerier de gitaar weer op kwam halen om ‘m terug te brengen naar Heins Guitars in Sneek.

The Pick: “De handeling van deze Mazer gitaar is echt heel goed en de gitaar is zeer veelzijdig. Door het schakelen tussen de elementen en de tone knop kan je heel veel verschillende klanken uit deze gitaar halen. De gitaar is vrij zwaar en vaak betekent dat dat er wel veel laag in de sound van de gitaar maar ook klinkt een zware gitaar vaak dof. Dat is absoluut niet zo bij de Mazer, ondanks zijn gewicht heeft hij een zeer transparant geluid.
Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van EMG elementen maar op deze Mazer klinken ze geweldig. De nek van de Mazer ziet er robuust uit maar voelt zeer dun aan en is zeer makkelijk bespeelbaar.”


Conclusie:

Voor:
– Mooie, zeer veelzijdige en makkelijk
bespeelbare gitaar.

Tegen:
– Hij moest weer terug naar Heins Guitars
– Je moet even flink sparen voor je ‘m kan kopen.

Score:(9/10)