Wat: Mini Rectifier Twenty-Five
Van: Mesa/Boogie
Prijs: ± 1.150,- euro
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: mesaboogie.com

Het ‘mini’ in de naam van deze nieuwe versterkertop van Mesa/Boogie slaat puur alleen op het formaat van deze buizentop. De Mini Rectifier Twenty-Five is namelijk het resultaat van 20 jaar ontwikkelen door Mesa/Boogie van High-gain versterkers. Hij is schakelbaar tussen een vermogen van 10 en 25 watt, heeft vijf voorversterkerbuizen (12AX7 ) en twee eindbuizen (EL84) en geeft een super vet geluid.
De Mini Rectifier Twenty-Five heeft twee kanalen en per kanaal twee sounds dus totaal vier sounds. Op beide kanalen kan je de Gain, Treble, Mid, Bass, Presence en Master instellen en bij kanaal 1 kan je ook nog kiezen uit een ‘Clean’ of een ‘Pushed’ stand en bij kanaal 2 uit een ‘Vintage’ of een ‘Modern’ stand zodat je dus altijd het geluid dat je in je hoofd hebt uit deze versterker kan halen. Je kan de Mini Rectifier Twenty-Five aansluiten op een 4 Ohm of 8 Ohm speaker of speaker cabinet en heeft hij een effectloop Send en Return aan boord. Meer informatie kan je vinden op mesaboogie.com.

Op YouTube staan een berg filmpjes met het opnames met deze Mini Rectifier Twenty-Five in de hoofdrol waar het geluid is opgenomen met verschillende instellingen. Klik op het onderstaande filmpje om de eerste video uit deze reeks te bekijken.