Wat: H2n Handy Recorder
Van: Zoom
Prijs: 199,- euro
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: zoom.co.jp

Het Japanse bedrijf Zoom heeft onlangs de H2n Handy Recorder op de markt gebracht wat een opvolger is van de Zoom H2. Volgens de website van Zoom is de H2n dé portable recorder voor het opnemen van optredens, demo’s en oefensessies.
De Zoom H2n Handy Recorder is de eerste portable recorder met vijf condensator microfoons aan boord waarmee je op vier verschillende manieren kan opnemen: Mid-Side (MS) Stereo, 90° X/Y stereo, 2 kanaals en 4 kanaals surround sound alles is mogelijk. Zoom is zelf vooral enthousiast over de Mid-Side recording stand waarmee je geluid dat recht op je afkomt kan opnemen maar ook tegelijkertijd het geluid rechts en links van je en waarbij je zelf de het niveau van de linker en rechter microfoon kan aanpassen.
De H2n heeft een verlicht LCD scherm van ongeveer 4,5 cm en is zeer energiezuinig want je kan 20 uur opnames maken met 2 AA batterijtjes. De opnames sla je op op een 32 GB (maximaal) SD of SDHC card waar je als je in 16-bit/44.1kHz WAV format opneemt zo’n 50 uur muziek/geluid kan opnemen. Je kan de H2n d.m.v. een USB kabeltje op je computer aansluiten en dan kan hij dienst doen als een USB microfoon of om je opnames super snel met USB 2.0 naar je computer over te pompen. Als de opnames op je computer staan kan je ze bewerken in de gratis versie van Wavelab LE van Steinberg die je bij de H2n krijgt. Meer informatie over de H2n Handy Recorder van Zoom kan je vinden op de website van zoom.co.jp of door het onderstaande filmpje te bekijken.