Wat: Guitar Pro 1.2.0
Van: Arobas Music
Prijs: 5,99 euro
Waar: iTunes Store
Website: guitar-pro.com

Echte muzikanten downloaden natuurlijk nooit illegaal muziek van het internet en kopen van alle nummers die ze coveren natuurlijk altijd alle bladmuziek (kuch, kuch). Waarschijnlijk hebben deze muzikanten dus ook nog nooit gehoord van een website met de naam ultimate-guitar.com. Die muzikanten zijn op die website natuurlijk ook nog nooit een nummer tegengekomen dat je wilde meespelen/naspelen/verkrachten maar waarvan je de tabs en chords niet kon bekijken omdat je daar “Guitar Pro” voor nodig had. Nou voor die mensen schrijf ik dit stukje want nu kan je Guitar Pro ook op je iPad of iPhone gebruiken!
Kost de volledige versie voor je computer nog 59,95 euro de versie voor je iPad/iPhone kost maar 5,99 euro. Dus vanaf nu kan je helemaal niets je meer tegenhouden om gewapend met je iPhone/iPad overal (al dan niet gewenst) de human-jukebox uit te hangen. Meer informatie over de iOS versies en normale versie van Guitar Pro kan je vinden op guitar-pro.com.
Trouwens ik kwam er pas achter dat je bijna alle nummers die je maar wilt spelen kan vinden op ultimate-guitar.com maar dat er van geen enkel nummer van Led-Zeppelin op de site een chord, tab, power tabs of Guitar Pro Tabs te vinden is. Wel staan ze in de database maar klik je op een link dan zie je de tekst: “This tablature has been made unavailable in your country at the request of the rights owner”.