Wat: J Mascis Jazzmaster Vintage White
Van: Squier
Prijs: 388,- euro
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: fender.com

Zo rond 18 november 2011 is deze Squier J Mascis Jazzmaster verkrijgbaar in Nederland. Nu zul je je misschien afvragen wie is J Mascis (geef niet ik wist het ook niet hoor) nou dat is de frontman van Dinosaur Jr. Dinosaur Jr. is een band die in 1983 is opgericht in Amherst, Massachusetts, USA en speelt (indie)rock. Als eerbetoon aan J Mascis heeft Squier nu deze speciale versie van de Jazzmaster gemaakt. De Jazzmaster was eigenlijk gemaakt door Fender voor jazzmuzikanten maar werd vooral populair door bands als dus Dinosaur Jr, Sonic Youth en My bloody Valentine. De Jazzmaster was zo populair bij deze bands omdat je ze tweedehands Jazzmasters voor rond de $100,- kon kopen in die tijd.
Deze J Mascis Jazzmaster heeft twee Jazzmaster Single-Coil Pickups en een Adjusto-Matic brug met een Vintage Style “Floating” Tremolo. De gitaar is helemaal speciaal door de handtekening van J Mascis  op de kop van de gitaar en die kop ziet er trouwens uit als een “60-Style Jazzmaster. Ook heeft de J Mascis Jazzmaster een goud met zilver Squier logo, een nekplaat die gegraveerd is met het Squier logo, hebben alle witte plastic onderdelen een behandeling gehad zodat ze er uit zien of ze al tientallen jaren oud zijn en zijn de positie dots inlays en dus geen geverfde stippen.
Meer informatie over de Squier J Mascis Jazzmaster kan je vinden op de website van Squier/Fender.