Fender Eric Clapton Signature Amplifiers

Wat: Eric Clapton Signature Amplifiers
Van: Fender
Prijs: EC Vibro-Champ (990,- euro), EC Tremolux (1939,- euro) , EC Twinolux (2699,- euro)
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: fender.com

Als je in een omschrijving van een versterker ziet staan “Handmade in the United States” dan weet je dat je het niet hebt over een versterkertje van een paar honderd euro. Dat geldt ook in dit geval want de goedkoopste Eric Clapton Signature Amplifier, EC Vibro-Champ, kost namelijk zo’n 990,- euro en de allerduurste, de EC Twinolux, kost maar liefst 2699,- euro.
De EC Vibro-Champ, de EC Tremolux en de EC Twinolux zijn nieuwe variaties op respectievelijk de legendarische Fender ’57 Champ, ’57 Deluxe en ’57 Twin versterkers en zijn gebouwd naar de eisen en specificaties van Eric Clapton. De Eric Clapton Signature Amplifier-EC series is overigens de eerste serie versterkers van Fender die de naam van een artiest draagt.
De 2×12” EC Twinolux, de 1×12” EC Tremolux en de 1×8” EC Vibro-Champ zijn single-channel versterkers met een high-gain en een low-gain input. Alle drie de versterkers hebben ook nog een zogenaamd “’50s-era output tube bias tremolo circuit” (dat volgens de Fender website een veel beter tremelo geluid geeft dan de recente Fender tremelo’s) en schakelaar waarmee je de Output op High en Low kan zetten en waarmee je het volume dus kan dempen. Bij de EC Twinolux kan je zelfs één van de twee (Special Design 12″ Weber) speakers helemaal uitzetten.
De Eric Clapton Signature Amplifiers zijn geen versterkers met veel toeters en bellen zoals als je op de onderstaande afbeelding kan zien van de  EC Twinolux maar wel voorzien van de handtekening van Eric Clapton. Meer informatie kan je vinden op de website van Fender.com.