Wat: Special 12/20 Combo
Van: VHT
Prijs: ± 400,- euro (binnenkort verkrijgbaar)
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: vhtamp.com
Deze nieuwe Special 12/20 Combo van VHT  heeft een wel heel handige extra’s aan boord. Deze buizenversterker met 2 x 6V6 en 3 x 12AX7 buizen kan je namelijk met een knop schakelen tussen 12 en 20 Watt en heeft een 9 Volt uitgang om effecten pedalen van stroom te kunnen voorzien. Zo dat is handig! Geen gesjouw meer met stekkerdozen en adaptors, één vrij stopcontact is genoeg om je versterker én je pedalen stroom te geven. Ook schijnt het heel gemakkelijk te zijn om de standaard buizen die in de 12/20 Combo zitten te vervangen met je eigen favoriete buizen maar zoals mijn opa altijd al zei “If it ain’t broke, don’t fix it”…maar mocht je het willen het kan.

De VHT Special 12/20 Combo heeft ook een ‘Send en Return Effectsloop’ en daarvan kan je het ‘Send’ en ‘Return’ niveau regelen met de speciale knoppen op het bedieningspaneel waar je ook een ‘Depth’ en ‘Texture’ knop kan vinden.


VHT borduurt met deze Special 12/20 Combo voort op het succes van de VHT Special 6 en de Special 6 Ultra en heeft een unieke preamp die speciaal ontworpen is het meeste te halen uit je effecten pedalen en multi effecten. Er komt ook een “Head” versie van deze combo en die gaat ongeveer ± 340,- euro kosten.

Kijk op de VHT website voor meer informatie of bekijk het onderstaande filmpje dat gemaakt is door onze collega’s van PremiereGuitar op de Summer NAMM 2011.