Wat: Tweet Champ Vacuum Tube Amp Kit
Van: Tube Depot
Prijs: vanaf ± 375,- euro
Waar: via de website
Website: tubedepot.com

Stel je wilt een buizenversterker hebben voor je gitaar en je hebt niet veel geld maar bent wel enorm handig met de soldeerbout dan heb ik een leuke website voor je gevonden tubedepot.com. Op tubedepot.com kan je namelijk allerlei onderdelen en sets vinden om zelf een buizenversterker, buizenversterker head of speaker cabinet te bouwen.

Zo kan je bijvoorbeeld een ‘Tweet Champ Vacuum Tube Amp Kit’ (plaatje hierboven) kopen en die helemaal zelf in elkaar zetten. Volgens de website van tubedepot.com is zelf bouwen de helft goedkoper dan een kant en klaar versterker kopen. Het complete bouwpakket van een ‘Tweet Champ Vacuum Tube Amp Kit’ kost bijvoorbeeld zo rond de 375,- euro. Voor mij zou dat betekenen dat een nieuwe gitaarversterker bij elkaar dan zo rond de 1.000 euro zou gaan kosten omdat ik eerst dat zelfbouwpakket ga proberen in elkaar te zetten (wat natuurlijk totaal mislukt) en dan toch nog een kant en klare versterker moet kopen.

Er zijn 7 verschillende soorten zelfbouwpakketten voor versterkers te koop o.a. The Classic British 18W Tube Guitar Amp Kit – 1×12 Combo (± 640 euro), The Blackface Deluxe Reverb Guitar Tube Amplifier Kit (± 750 euro) en The Classic British 18W Tube Guitar Amp Kit – Head (± 490,- euro).
Alle bouwpakketten komen inclusief de kast waar je de versterker in kan bouwen, alle onderdelen en een duidelijk handleiding. Op de pagina van elke versterker wordt uitgelegd hoe je specifieke problemen bij elk bouwpakket kan oplossen. Hioeronder kan je de instructievideo van de ‘Tweet Champ Vacuum Tube Amp Kit’ bekijken.

Nog een leuk weetje is las op deze site de volgende quote: “Het werken aan buizenversterkers is gevaarlijk vanwege de hoge spanning die altijd in de versterker aanwezig is. Krijg je een klap van deze spanning dan kan het wel eens de laatste zijn…” Uhhh, succes!