Wat: Firebird X
Van: Gibson
Prijs: 3599,- euro (slik…)
Waar: (online)muziekwinkels
Website: gibson.com

Al maanden geleden was hij aangekondigd maar vanaf vandaag is hij ook werkelijk in heel de wereld verkrijgbaar: De Gibson Firebird X. Je denkt vast een gitaar van net geen 3.600 euro moet wel een hele bijzondere gitaar zijn en dat klopt. Volgens de Gibson website heeft de Firebird X 20 “Revolutionary Features” waaronder “Revolutionary Audio Quality”, “Revolutionary Pickup Design”, “Revolutionary GoldTone Switching Technology” en “Revolutionary Pure Analog™ Updateable Audio Engine” (is gewoon digitaal moet klinkt volgens Gibson als analoog) en dan nog 16 revolutionaire eigenschappen, het kan niet op.

Kort door de bocht genomen is het een Limited Edition gitaar (worden/zijn er maar 1800 gemaakt) met ingebouwde effecten die zichzelf kan stemmen (ook volautomatisch naar verschillende stemmingen) met 3 mini-humbuckers, die je op allerlei verschillende manieren kan instellen voor gebruik, en een berg aan “gratis” accessoires. Zo krijg je o.a. 2 Bluetooth voetpedalen, software, een  48k 24bit computer interface (voor Mac en PC), een speciale beschermtas en nog veel meer. De Gibson Firebird X is verkrijgbaar in twee kleuren Redolution (rood) en Bluevolution (blauw) maar beide kleuren vind ik meer geschikt voor een botsautootje dan voor een gitaar van 3599,- euro…

Alle informatie over deze Gibson Firebird X kan je natuurlijk vinden op de website van gibson.comen heb je 38 minuten en 38 seconden niets te doen kijk dan even naar het onderstaande filmpje met een demo. Lees ook even de vaak super grappige reacties van de kijkers op YouTube. Een grappige reactie wilde ik jullie niet onthouden, “spaceguitars” schrijft: “Ugly clown guitar for wealthy clowns” en ik denk dat hij gelijk heeft…