Wat: THR5 en THR10
Van: Yamaha
Prijs:  THR5 199,- euro / THR10 ± 299,- euro
Waar: (online)muziekwinkels
Website: yamaha.com

Yamaha heeft vandaag zijn nieuwe THR gitaarversterkers gepresenteerd met de slogan: THR “Your Third Amp”. Yamaha ziet het namelijk zo, je eerste versterker is die enorme toren die je achter je hebt staan tijdens de uitverkochte concerten die je geeft (…), je tweede versterker is de versterker die eigenlijk een kleine versie is van dat monster waar je mee optreedt en de Yamaha THR5 of THR10 moet dan je derde versterker worden waar je op elke plek die je maar wilt mee gitaar kan spelen. Doordat de THR versterkers op stroom en batterijen werken is er dus geen plek meer, behalve onder water dan, waar je andere mensen niet lastig kunt vallen met je ‘talent’.

De THR5 en THR10 lijken op elkaar en hebben beide hetzelfde vermogen namelijk 10W (5W + 5W) maar de THR10 is iets groter (36 x 18 x 14 cm i.p.v. 27 x 16,7 x 12 cm), iets zwaarder (2,8 kg i.p.v. 2.0 kg) en heeft iets meer knoppen en drie versterker types meer aan boord dan de THR5.

De Yamaha THR versterkers hebben een tuner aan boord, kun je doormiddel van een USB kabel aansluiten op je computer en de THR gebruiken om de muziek van iTunes en Youtube mee af te spelen en bovendien hebben ze een AUX ingang waar je een MP3 speler, telefoon of andere geluidsbron op kan aansluiten.
De THR versterkers kan je gebruiken als een audio interface en ook kan je doormiddel van de speciale THR Editor, die je gratis kan downloaden van download.yamaha.com, de versterker types en effecten editten.
Het allerleukste van de THR series vind ik het retro design en de ‘Virtual Tube Illumination’ waarmee je van de versterkers romantische slaapkamerlampjes kan maken.
De THR5 en THR10 worden beide geleverd met een gratis versie van Cubase AI en alle benodigde aansluitsnoertjes. Meer informatie over de THR serie kan je krijgen door de speciale THR pagina’s op de Yamaha website te bezoeken of door het hilarische (kuch, kuch) filmpje hieronder te bekijken.