Afgelopen donderdag (15 en 16 september 2011) was ik in Londen en heb toen een bezoek gebracht aan Denmark Street. Zitten in andere steden muziekwinkels over heel de stad verspreid, in London zitten ze bijna allemaal bij elkaar in één straat vlak bij Oxford Street en Covent Garden. Nou zeg ik straat maar het is eigenlijk niet meer dan een straatje maar wel een straatje dat zeer veel betekent heeft voor de (Engelse) popmuziek. Want buiten dat er al tientallen jaren muziekwinkels gevestigd zijn in Denmark Street zijn er ook oefenruimtes waar bijvoorbeeld The Sex Pistols nog hebben geoefend en studio’s waar vele grote namen (zoals The Rolling Stones en Jimi Hendrix) hun platen hebben opgenomen.

Zijn muziekwinkels in Nederland meestal netjes en geordend, de winkels in Denmark Street zitten in oude panden met verdiepingen en kelders volgepropt met nieuwe maar vooral ook veel vintage muziekinstrumenten. Bij bijna alle winkels zijn de muren behangen met oude kranten/muziekbladen met artikelen over beroemde Engelse artiesten en hangen vele prachtige vintage gitaren in grote getale aan de muren en staan tientallen, vaak bijzondere, versterkers langs de kant opgesteld. De foto’s hierboven zijn genomen in de muziekwinkel Music Ground die je kan vinden op Denmark Street 27. Ga je binnenkort naar Londen en wil je Denmark Street bezoeken? Klik dan hier waar je de Denmark Street kan vinden op de kaart.