Wat: GVT Series buizen gitaarversterkers
Van: Ampeg
Prijs: n.n.b.
Waar: (online)Muziekwinkels
Link naar website: ampeg.com

Ampeg komt binnenkort met een nieuwe serie buizen gitaarversterkers op de markt, de GVT series. De GVT serie zal bestaan uit verschillende modellen waaronder twee ‘heads’ (de GVT5H en de GVT15 H), vier combo’s de (GVT5-110, de GVT5-112, de GVT52-112 en de GVT52-212) en twee speaker cabinets (GVT112E en de GVT112EW). De vormgeving van de GVT serie is geïnspireerd op de VT Ampeg buizen versterkers uit de 70-er jaren.

De GVT heads en combo’s gebruiken voor de versterking alleen maar buizen, 12AX7 preamp buizen en 6L6GC en 6V6GT eindbuizen. De combo’s hebben allemaal Celestion 12 inch speakers, behalve de kleinere GVT5-110 want daar zit een 10 inch Celestion speaker in. In de cabinets zit in beide, volgens de specificaties op de Ampeg website, één 12 inch Celestion Vintage 30 speaker. Meer informatie en geluidsamples kan je vinden op de speciale GVT pagina op de Ampeg website. In het filmpje hieronder zie je de presentatie van Pytor Belov (director of amplification van Ampeg) van de GVT serie op de Musikmesse in Frankfurt in begin dit jaar gefilmd door iemand die verschrikkelijk goed kan inzoomen en die zo veel beweegt met de camera dat ik er zeeziek van werd.