Wat: iPB-10 Programmeerbaar PedalBoard met iPad edit mogelijkheden
Van: Digitech
Prijs: 579,- euro (adviesprijs)
Waar: (online)Muziekwinkels
Link naar website: digitech.com

Het is duidelijk dat de muziekindustrie de iPad heeft ontdekt want elke week komen er weer nieuwe toepassingen voor dit fijne apparaat van Apple. De nieuwe iPB-10 van Digitech is wel een van de leukste toepassingen van de iPad die ik tot nu toe heb gezien. De iPad wordt werkelijk een onderdeel van de  iPB-10 en eigenlijk een beetje de motor van het hele apparaat. Het werkt allemaal heel simpel: Je download de speciale en gratis iPB-Nexes app op je iPad en daarna sluit je de iPad aan op de iPB-10, plaatst de iPad in de iPB-10 en je kunt aan de gang.
Iedereen die wel eens heeft gewerkt met bijvoorbeeld Pod Farm van Line 6, Fender FUSE of AmpliTube snapt eigenlijk meteen wat je met de iPB-10 kan doen. Je kan kiezen uit 87 verschillende pendalen die je allemaal af kan stellen en bovendien kan je ook nog één van de 54 “amps” kiezen en één van de 26 “cabinets” om je set-up af te maken en het geluid precies zo op te bouwen hoe jij dat wilt. In één setup kan je een opstelling maken van 10 pendalen 1 amp en 1 cabinet.
Onder de pendalen zitten vele beroemde pendalen als bijvoorbeeld de Dunlop® Cry Baby™ Wah, de Boss® DS-1 Distortion en de Voodoo Labs Sparkle Drive. Bij de amps kan je kiezen o.a. uit verschillende Fender, Marshall, Orange en DigiTech versterkers en bij de cabinets o.a. uit Fender, Vox en Roland speakers. Een lijst van alle pedals, amps en cabinets is te vinden op de website van digitech.com.
Het rare is dat de amps wel met naam en toenaam op de DigiTech website genoemd worden maar de namen en logo’s niet te zien zijn op de plaatjes van de amps en cabinets.
Alle denkbare informatie over de iPB-10 kan je vinden op de website van digitech.com en heb je een iPad download dan even die gratis app, je kan ‘m nog niet echt gebruiken om het geluid van je gitaar mee te “vervormen” maar je kan wel al gewoon alle effecten, amps en cabinets bekijken. Check ook even die video dan weet je ook alles over de iPB-10