Het merk Orange uit UK is vooral bekend om zijn gitaar- en basversterkers. Nu gaan ze binnenkort de Orange OPC om de markt brengen en dat is een combinatie van een gitaarversterker en een computer om zo’n goed mogelijk product te maken heeft Orange hier speciaal een aparte divisie opgericht.

Alles specificaties van de Orange OPC kan je vinden op de site van orangeamps.com maar er zijn wel een paar dingen die ik even wil uitlichten. De computer heeft een 500 GB harddisk, 4GB DDR3 werkgeheugen en een Intel® Core™ i3-540 Processor. Aan de bovenkant zitten 2 aansluitingen voor (bas-)gitaar of microfoon en een USB aansluiting en aan de achterkant alle denkbare aansluitingen die je zou willen hebben op een PC/versterker waaronder een optische aansluiting. De versterker heeft twee 6,5″ JBL speakers en geeft 15 Watt muziek vermogen. Buiten al deze specs krijg je ook nog $ 1000 aan software gratis waaronder IK Multimedia Amplitube 3, Presonus Studio One, Acoustica Mixcraft 5 en Toontracks EZdrummer Lite.

Het enige nadeel aan deze computer is voor mij dat het een Windows computer is en niet een Mac als dat niet zo was geweest dan was dit mijn volgende computer geworden. De Orange OPC gaat in de USA $1499,- euro kosten en dat is ongeveer zo’n 1100,- euro. Volgens de importeur van Orange in Nederland duurt het nog een tijd voor de Orange OPC op de markt komt en een Nederlandse prijs is nog niet bekend.