Proel heeft de M-serie mixers een stevige update gegeven. Niet alleen de ‘looks’ maar met name de functionaliteit van deze serie is sterk uitgebreid. Er worden drie modellen leverbaar, de M602FX, M822USB en de M1622USB. We lichten de M1622USB wat verder toe.

De Proel M1622USB is een compacte 16-kanaals / 4-bus mixer voor live toepassingen of voor gebruik in de studio. Wat direct opvalt zijn de 12 XLR aansluitingen die je live nodig kunt hebben. De laatste 4 kanalen zijn tevens stereo te gebruiken waardoor je in de studio makkelijk keyboards of andere stereo apparatuur aansluit. De keuze is aan jou!

 

proel-m1622-usb-mixer

 

Het verder groeiend aantal digitale studio’s (wie neemt er nu tegenwoordig niet meer met zijn computer op) heeft Proel doen beslissen een USB audio interface in te bouwen. Op die manier kan audiosignaal direct digitaal naar DAW of andere opnamesoftware worden gestuurd.

 

proel-m-1622-usb-mixer-achterzijde

 

Een welkome aanvulling t.o.v. de vorige modellen is de kanaal-compressor. De eerst 8 kanalen zijn voorzien van een eenvoudig te bedienen compressor waarmee bijvoorbeeld microfoonsignalen per zij te behandelen. Het maakt ook gebruik van externe compressor overbodig. Kun je de auxen gebruiken voor andere effectenapparatuur.

Dat wil zeggen…een effectprocessor zit er ook standaard in. Een 24-bit ProFex DSP voorziet je van 256 digitale effecten, inclusief Tap Delay en Tap Delay + Reverb, te bedienen via een aanwezige LCD.

Ja, wat heb je dan verder nodig nodig zou je denken. Naar onze mening niet echt veel meer. De Proel M1622USB heeft per kanaal 3 auxen, waarvan de derde pre/post schakelbaar is, je hebt op de mono kanalen 3-delige toonregeling met mid-sweep, alle kanalen zijn voorzien van een insert aansluiting en de mastersectie heeft een extra grafische EQ.

Zoek je dus een mixer die je eigen lijk overal kunt inzetten, kijk dan zeker eens naar deze Proel M1622USB, hij is meer dan de moeite waard!

Importeur voor Nederland: Heuff BV / website: www.heuff.nl / tel.: 0343-431750

Website fabrikant: www.proel.com

Advies verkoopprijs: 725,- incl. BTW

proel-m1622-usb-mixer-prespectief