Wat: Explorer Bass en Flying V Bass
Van: Gibson
Prijs: Explorer Bass  $2.249  (± 1.640,- euro) / Flying-V-Bass $ 2.129 (± 1.550,- euro)
Waar: (online)muziekwinkels
Website: gibson.com

Volgens Gibson zijn basisten al jaren jaloers op gitaristen om dat die op gitaren kunnen spelen met een meer stoere look. Daarom hebben ze nu deze twee nieuwe basmodellen op de markt gebracht de Explorer Bass en Flying-V-Bass

Explorer Bass
De Gibson Explorer Bass heeft een body van mahonie hout met een Silverburst finish en een nek van esdoorn. Hij heeft twee Thunderbird Bass pickups en een In-Line Grover Mini-Bass stemmechanisme en wordt geleverd in een zwarte koffer. Meer informatie kan je vinden op de speciale Explorer Bass pagina op de Gibson website.

Flying V Bass
De Gibson Flying V Bass heeft een body en een nek gemaakt van mahonie hout. De basgitaar is maar iets groter dan de Flying V gitaar en is daarom zeer goed bespeelbaar voor bassisten met korte armen. Dat is helemaal geen schande want volgens de Gibson website speelde ook wereldberoemde bassisten als Paul McCartney (Beatles) en Jack Bruce (Cream) speelde op het hoogtepunt van hun carriere op kinderbasgitaartjes 30-1/2″ scale basgitaren. De Flying V Bass heeft twee Thunderbird Bass pickups en een Grover Shamrock stemmechanisme en wordt ook geleverd in een zwarte koffer. Meer informatie kan je vinden op de speciale Flying V Bass pagina op de Gibson website.